Annons
Annons


Veckans 6 bästa nyheter


1. Lägenheter inredda av Louise Liljencrantz

Fastighetsutvecklingsbolaget Genova Property har lanserat 47 nya bostäder i Uppsala med fokus på arkitektur och design – där interiören tagits fram av duktiga inredaren Louise Liljencrantz. Sovrummet är riktigt fint! Läs mer om boendet och se alla bilder här.

2. Arlandatornet har blivit designboende

Annons

Det gamla ramptornet på Stockholm Arlanda har stått övergivet i 15 år – men har nu fått nytt liv och omvandlats till en lägenhet av den svenska konstnären Cilla Ramnek. All inredning som använts finns också att köpa på flygplatsen från varumärken så som Svenskt tenn, Fogia, Design House Stockholm, och Designtorget.

På onsdag ska jag besöka flygtornet och få en guidad tur bakom kulisserna på Arlanda, det ska bli riktigt spännande! Se fler bilder på den häftiga lägenheten här.

3. Carl Larssons gamla ateljé till salu

Den svenske konstnären Carl Larsson, känd för sina akvareller av idylliskt familjeliv, har under förra seklet använt denna vindsvåning som sin ateljé. Även om hans prägel sedan länge är utraderad, är det ändå häftigt att veta att han skapat konst just här!

Fina fotona är tagna av min kollega Henrik Nero – se fler här.

4. Ilses tapeter

Grundaren av framgångsrika inredningsbyrån Studioilse har lanserat en vacker handmålad tapetkollektion i samarbete med Engblad & Co – som ska hylla handens konst.

”En viktig del i att skapa personliga rum är just små skönhetsfel. Tänk på städer vi älskar och hur vi reagerar på musik, det är inte perfektion som berör oss”, säger Ilse.

I våras inredde Ilse Bukowskis lokaler på Arsenalsgatan i Stockholm – som gick från att vara sterila och rätt tråkiga till att bli mer personliga och inbjudande. Resultatet blev riktigt fint – se interiören här.

5. Compact living-lyx

Mäklarbyrån Eklund Stockholm New York har tagit fram 29 stycken lägenheter i Vasastan med exklusiv inredning framtagen av inredningsdesignern Maria Kangärde som går under namnet R.A.G. 12.

Den minsta lägenheten är bara 21 kvadrat, men med specialbyggda lösningar har man ändå lyckats med att få den att kännas väldisponerad.

6. Lineaire börjar säljas hos Perspective studio

Jag har tidigare skrivit om Madeleine Asplund Klingstedts nya möbelmärke Lineaire som hon driver tillsammans med Erik Asplund. Jag älskar deras tidningsställ, vikväggar och sidobord och nu säljs deras kollektion på Perspective Studio vid st:Eriksplan i Stockholm.

Spana in hela kollektionen och läs intervjun med Madde här.

De fantastiska bilderna är tagna av Robin Klang, Perspective Studios ena grundare.
Annons


Laddar