Annons
Annons


Veckans 6 bästa nyheter


1. Residence Stora Formpris

Den 21 november delas Residence Stora Formpris ut till årets främsta kreatörer för sina insatser i designvärlden. Förra veckan tillkännagavs de nominerade till priset under ett intimt event i Alma-huset på Nybrogatan i Stockholm. Här är listan över de femton nominerade – där du även kan rösta på din favorit!

2. Trädgårdsmästarens nya växthus

Annons

Trädgårdsprofilen Victoria Skoglund, som har grundat och driver Zetas handelsträdgård, har skaffat ett nytt växthus. Residence har som enda tidning fått komma in i den paradisiska härligheten – läs hela reportaget här.

3. Recyclade Ikea-möbler

Ikea-hackföretaget Prettypegs anordnade tillsammans med Myrorna eventet Pretty Hackathon i helgen – där jag, Madeleine och åtta andra duktiga stylister, inredare och designers fick chans att omvandla en gammal Ikea-möbel med målarfärg, tyg, tapet, knoppar, ben med mera.

Resultatet blev över förväntan! Och från och med 30 oktober auktioneras möblerna ut på Prettypegs hemsida – där 50 procent av vinsten går till Frälsningsarméns arbete mot trafficking.

4. Amelia Widells inredningsstil

I veckans inredningsstil – som framöver kommer att vara ett stående format i print –  lyfter vi Amelia Widell, inredare och grundare av populära möbelmärket Melimeli.  Hon bor i en ljus sekelskifteslägenhet på Södermalm, längtar efter ståtliga statyer och kan inte få nog av sin egenritade soffa Luca.

5. Årets Trendutställning

Stockholm Furniture Fair har avslöjat att prisbelönte inredaren och arkitekte Christian Halleröd kommer att få ta fram Trendutställningen 2018.

Halleröd blev Årets inredare i Residence Stora Formpris 2016 – och står bakom inredningen i en rad svenska och internationella modebutiker så som Axel Arigatos butik i London och Stockholm och svenska klädmärket Totêmes nya showroom samt Byredo och Acne.

6. Nordiska galleriets nya varumärken

Nordiska galleriet har utökat sortimentet och tar in doftmärket Byredo och nya sängklädesföretaget Tekla. För att uppmärksamma detta har de tillsammans med det två nya varumärkena tagit fram en utställning i butiken som kommer att vara öppen för allmänheten under oktober.
Annons


Laddar