Annons
Annons


Veckans 6 bästa nyheter


1. Åkerlundska villan

Tidningskungen Erik Åkerlund byggde sig ett nästan-slott 
på Dalarö. Nu förvandlar inredaren Lotta Agaton och arkitekten Ruxandra Halleröd de mytomspunna salarna till nio exklusiva bostäder tillsammans med bostadsutvecklarna BTH bostad. Se hela reportaget här.

2. Konst på menyn

Annons

Lär dig mer om verken som hänger på de klassiska Stockholmskrogarna! Vi har bett experterna bakom konstplattformen Artworks att lista Östermalms gömda pärlor på en annorlunda, mer restaurangorienterad konstrunda.

3. Streamad inredning

I september lanserades Beleco, en tjänst där du streamar – eller hyr – inredningen. Inom sortimentet finns allt från möbler och belysning till konst och prydnadsdetaljer.

Jag har pratat med Sandra Kinnmark, marknadschef på Beleco, vars mål är att bli en ledande marknadsplats för begagnade möbler inom premiumsegmentet, läs intervjun här.

4. En bit av Toscana i Sveriges enda vinhotell

The Winery Hotel är Sveriges första hotell med ett urbant vineri i samma byggnad. Det startades i januari 2016 av familjen Ruhne som är vinproducenter och familjen Söder, som drivit hotell i över 30 år.  I Terreno i Chianti-provinsen hittar du familjens vackra vingård, läs mer om grundarna och deras spännande resa från Sverige till Toscana här.

5. Retro-detaljer

I höst älskar vi retro-trenden mer än någonsin. Vi har därför bett skönhetsredaktören Emma Unckel, vars 60-talshem nyligen utgjorde miljön för Layereds snygga höstplåtning, att lista sina retrorätta favoriter i höst. Läs mer här.

6. Wingårdhs arkitekter fyller 40

Gert Wingårdh har tillsammans med Arne Jacobsen, Eliel Saarinen och Kjetil Thorsen spridit den nordiska arkitekturen till den globala scenen. I år firar arkitektbyrån 40 år och vi har samlat 5 fantastiska byggnader runtom i världen – skapade av Wingårdhs. 
Annons


Laddar