Annons
Annons


Veckans 6 bästa nyheter


1. Residence inreder nyproduktion med Emma Olbers

Residence har tillsammans med Emma Olbers inrett en bostad och ateljé i en utställning som visas på Sveriges största bo- och samhällsexpo. I bokalen har varje detalj – från möbler till väggfärg – valts med omsorg. Lång livslängd och rena material som går att återvinna har varit fokus.

Annons

Utställningen ”En långsiktig inredning” är öppen mellan 2-24 september i Sveriges yngsta bostadsområde Vallastaden, läs mer här.

2. Villa med extra-allt

Villaarkitekten Magnus Ståhl ombads 
att rita ett flerbostadshus. Det blev 
ett unikt hus med extraallt: pool, vinterträdgård 
och industricharm – som dessutom ligger i Vallastaden, där Residence just nu visar upp utsällningen som nämns ovan. Se hela reportaget här.

3. Residence bloggträff på Strand

I fredags träffades nästan alla Residence-bloggare på nyrenoverade Radisson Blu Strand hotel vid Nybrokajen där vi fick en fantastisk eftermiddag tillsammans med arkitekterna bakom hotellets nyomvandling, Radissons vd Eva Kalling-Hansen och restaurangchefen Gaspar Roa, som ledde oss genom hotellets rika historia som sträcker sig tillbaka till 1912.

Både hotellet och restaurangen har fått en ny look och omvandlingen av alla rum och sviter pågår framtill våren 2018 – med hjälp av prisade arkitektbyrån Wingårdhs.

Foto: Henrik Nero

4. Lotta Agatons nya inredning

Populära inredningsdesignern Lotta Agaton har inlett sitt andra samarbete med bostadsutvecklingsbolaget Patriam.

Den här gången gäller det en nyproduktion om cirka 90 bostäder på Karlbergsvägen 77-79 i Vasastan där man tillsammans med arkitektkontoret Semrén & Månsson velat skapa en fristad bortom stadens höga tempo, se alla bilder här.

5. Menus nya lyftkrans-boende

Danska designstudion Norm architects har inrett ett boende i en lyftkran med svindlande utsikt åt möbelföretaget Menu – allt i mörkbetsat trä och svarta detaljer.

Den före detta lyftkranen har omvandlats till en modern och funktionell tillflykt med egen reception, mötesrum, spa, vardagsrum, lounge och takterass som verkligen är unik i sitt slag, läs mer här. 

6. Ikea har öppnat i stan

Ikea satsar på att komma närmare sina kunder och som ett steg i ledet öppnade möbeljätten i fredags en ny butik mitt i centrala Stockholm intill Mood-gallerian.

Citybutiken ska komplettera köksavdelningarna på de två befintliga varuhusen i Stockholm samt upphämtnings- och servicebutiken i Danderyd, läs mer och se bilder från butiken här.
Annons


Laddar