Annons
Annons


Veckans 6 bästa nyheter


1. Arket öppnar i Sverige

Nyligen kom nyheten att H&M:s nya varumärke Arket lanserar sin första butik i London i höst, för att sedan etableras i fler städer runt om i Europa. Nu står det även klart att Stockholm kommer att få en egen butik på Biblioteksgatan i Stockholm. Inget exakt datum är satt, så det återstår att se!

2. At Six är Europas bästa hotell

Annons

I våras öppnade hotellmagnaten Petter Stordalen nya livsstilshotellet At Six på Brunkebergstorg i Stockholms city – nu har det utsetts till Europas bästa hotell och Bästa restaurang i ett hotell på designgalan The International Hotel and Property Awards i Italien.

Hotellet rymmer 343 rum och har ett tydligt konstfokus med specialbeställda verk från flera stora internationella namn, liksom exklusiva möbler och armaturer framtagna i samarbete med lokala och internationella designers. Läs mer om hotellet här. 

3. Ny bloggare på Residence!

Claes Dalén har under de senaste tre åren arbetat som marknadsansvarig på framgångsrika mäklarbyrån Alexander White – och är numera en av Residence inspirerande bloggare.

I år bestämde han sig för att starta egen verksamhet inom renoveringar, inredning och konceptutveckling och hans första projekt blir ett sommarhus på Gotland.

Så kul att ha Claes ombord, läs hans fina blogg här!

4. Menus nya showroom

Danska möbelföretaget Menu har öppnat ett nytt showroom med kombinerat kafé, kontor och mötesplats i Köpenhamn, där de vill de knyta till sig kreatörer och uppmuntra dem att dela idéer, berättelser och skapandeprocesser med varandra. Se fler bilder på interiören här. 

5. Semester bland trädtopparna

Den Stockholms-baserade arkitekten Hanna Michelson, som i dag jobbar på arkitektbyrån Tham & Videgård, fick i egen regi uppdraget att ta fram Lofthuset – som blir den första av fyra semesterhus som byggs för Bergaliv Landscape Hotel.

Från den här minimalistiska timmerstugan kan man njuta av en magisk utsikt! Läs mer här.

6. Stökigt med Imke

Residence redaktionschef Imke Janoschek är en av de roligaste människorna jag vet, hon kan även konsten att lyckas renovera ett badrum i nästan ett år. Nu, flera badrumskrönikor senare, är står det äntligen klart och lagom till semestern har hon också kickat igång sin nya blogg!

Där kan du läsa mer om varför alla behöver ett eget handfat och varför hon alltid ligger steget före den senaste trenden.
Annons


Laddar