Annons
Annons


Veckans 6 bästa nyheter


1. H&M:s nya satsning

Arket, H&M:s nya varumärke för tidlösa plagg till män, kvinnor och barn – men även heminredning – har invigt sin första butik i London. De första bilderna på kollektionen har släppts och till mångas stora glädje så tar klädjätten upp produktionen av Carl Malmstens ikoniska stol Skedblad från 1936. Stolarna av ek är tillverkade i Skövde enligt Malmstens orignalritningar och kommer att finnas i samtliga butikscaféer framöver.

Annons

I butikerna kommer det även att finnas utvald heminredning från andra varumärken såsom Iittala, Tretorn, Duralex  och Klippan. Läs mer om varumärket här.

2. Danska designdagar

Foto via Only Decolove.

Köpenhamns årliga designevent 3 days of design bjöd på en massa spännande inredningsnyheter. Hay lanserade en ny kollektion för köket, Reform visade upp nya fronter till Ikea-kök, Menu öppnade nytt showroom på 500 kvadrat i Nordhavn och Framas grundare öppnade upp sitt hem för allmänheten.

Läs min summering av veckan här och för mer dansk inredningsinspiration titta in i danska modedesignern Yvonne Kones vackra hem.

3. Residence växer!

Glada nyheter för hela redaktionen på Residence! Vi ökar med hela 23,5 procent och har 100 000 läsare per utgåva enligt ny statistik från Orvesto. Digitalt växer vi också rekordtartat: Antal besök till sajten har ökat med 240 procent det senaste året  och under det senaste halvåret har sidvisningarna ökat med 94 procent och de unika besökarna med 93 procent. Heja oss!

4. Tv:n för konstälskare

Nu kan man äntligen framhäva hemmets fulaste inredningspryl. Tv:n, som alla har men som man helst vill gömma undan, kan nu få en självklar plats i hemmet, nämligen på tavelväggen. Samsung har lanserat The Frame – en tv som ser ut som en tavla och som dessutom rymmer hundratals konstverk som poppar up på skärmen när den stängs av. Läs mer om nyheten här. 

5. Layereds nya sommarklädsel

Layered har lanserat en ny möbelkollektion i förvättad linne, vävt i Halluin i norra Frankrike. Kollektionen innehåller en ny soffmodell i fyra dova färger men även delar ur Layereds första möbelkollektion bestående av puffar, en dagbädd och soffor. Se fler bilder från kollektionen här.

6. Martin Hanssons helg

Cafés moderedaktör Martin Hansson delade i fredags med sig av sin helg för Residence: Nya kärleken till terazzobord, koreanska ansiktsmasker och vad som står på helglistan som aldrig blir av. Läs helgintervjun här.
Annons


Laddar