Annons
Annons


Veckans 5 bästa nyheter


Har du missat de senaste designnyheterna, trendspaningarna eller hemma hos-reportagen? Här sammanfattar jag inredningsveckan åt dig!

1. En helg med Daniela

Varje vecka delar en intressant person med sig av sitt veckoslut för Residence. Förra veckan var det Daniela Upmarks tur, designer och grundare av lampvarumärket Bxxlght och populära smyckesmärket Blue Billie. Hennes senaste kreation prydde ett rosaskimrande event för Yves Saint Laurent. Om du inte har läst intervjun med henne, tycker jag du ska göra det här.

Annons

Upmarks lampor har bland annat synts hemma hos modellen Kate Moss, skådespelarna Poppy Delevigne, Adrian Grenier och stjärnstylisten Lotta Agaton. I slutet av april delade hon med sig av resan från idé till färdig produkt i en intervju med Residence som du definitivt borde läsa.

2. Drömboende

Ett hus vid havet är väl allas dröm? I alla fall min och enligt en Sifo-undersökning står havsutsikt faktiskt på första plats när svenskarna listar sitt drömboende. Som svar på behovet lanserades Sjöhem i fredags, Sveriges första nischade bostadssajt som endas förmedlar sjö-och havsnära fastigheter.

Förutom att förmedla objekten kommer Sjöhem även att satsa på ett eget magasin med nyheter, tips och guider till de som har eller vill ha hus vid vattnet. Läs mer om sajten här.

3. Nya Sturekvarteret

Sturekvarteret i Stockholm ska genomgå en stor ombyggnad, något som har kritiserats från många håll. Nu kan man i alla fall kika på den förslagna detaljplanen i en paviljong som slagits upp mitt på Stureplan!

Om du inte har möjlighet att kika förbi, kan du se en video som visar hur kvarteret skulle kunna se ut här.

Ska bli spännande att se hur slutresultatet blir!

4. Hemma hos modekungen

 

Förra veckan korade tidningen Café Sveriges bäst klädda man 2017, som i år blev svenska artisten Leslie Tay. Vad passar väl bättre då än att kika in hemma hos modekungen, tillika Cafés modechef Daniel Lindström? Lindström bor i ett radhus på Gärdet med fantastisk utsikt i tre väderstreck som måste upplevas! Läs hela reportaget och se alla bilder här. 

5. Färgkodskoma

Vår krönikör Martin Wendelbo fortsätter att irritera sig på aktuella trender och fenomen i inredningsbranschen. Förra veckan var det Instagramföljares eviga tjat om färgkod på väggar som tog hem priset. Krönikan, engagerade flera av våra läsare och fick både ris och ros. Vad tycker du? Läs den här. 
Annons


Laddar