Annons
Annons


Pooldrömmar


Den amerikanska fotografen Slim Aarons reste under sin livstid jorden runt för att fotografera berömda och vackra människor i inspirerande miljöer, och jag kan inte sluta att förföras av hans härliga foton som utstrålar ett överflöd av lättja och obekymrad glamour.

Annons

Paradoxalt nog inledde Aarons sin karriär som krigsfotograf men kom efter andra världskriget att rikta sin lins mot kändisvärlden.

Han gjorde karriär med hjälp av det som han kallade för att ”fotografera attraktiva människor göra attraktiva saker på attraktiva ställen.” Men trots att hans foton ofta känns som genomtänkta modefotograferingar så använde sig Aarons aldrig av någon stylist eller make up-artist.

Hans motto var i stället: “I don’t do fashion. I take photos of people in their own clothes, and that becomes fashion”.

Snart kan man se bilder från två av hans mest kända samlingar, Slim’s Riviera och Poolside Getty Images Gallery på Sturegatan 16 i Stockholm.

I utställningen, som pågår mellan 31 maj och 31 juli, porträtteras franska rivierans jetset-liv tillsammans med bilder på offentliga och privata pooler som får en att längta till semester nu!

För den som vill läsa mer om denna fascinerande men lite udda fotograf, rekommenderar jag denna artikel i Wall Street Journal, där författaren och ex-kollegan Laura Hawk delar med sig av sina erfarenheter från att ha jobbat med legendaren Aarons.
Annons


Laddar