Annons
Annons


Glamping


Skulle så gärna vilja testa på att glampa! Att förena naturupplevelser med hotellkomfort är ju perfekt för en bekväm person som mig.

Trenden, som urpsrungligen kommer från Slovenien, utvecklades av arkitekten Peter Licen och Marjeta Fendre, som också är vd för The Lushna Group, ett gäng bio-arkitekter och träbyggare som startade den första Glamping-byn 2009 vid sjön Bled,  i slovenska alperna.

Annons

Nu finns glamping-ställen på flera platser runtom i världen. Scrollade runt på sajten The Glamping Hub, som samlar några av de bästa platserna att vakna upp i, här är två jag fastnade för:

Isla del Sol, Isletas de Granada i Nicaragua

Isla dela sol är en privat ö som ligger en 10 minuters bilfärd från staden Granada. Här finns endast fyra intima boenden med plats för åtta personer, bestående av trädkojor som byggts bland palmerna, 10 meter upp i luften.

Isla del Sol glamping har ett hållbarhetsfokus och drivs helt och hållet med hjälp av solceller. På den lilla ön kan man bland annat bada i ångande termalbad, besöka Mombacho-vulkanen, hänga på stranden och paddla kajak.

The Secret Valley, Quantock Hills i Storbritannien

Här bor du på en gård med utsikt mot vinodlingar och har nära till djur, natur och stränder.

Du kan välja mellan att bo i tre olika tält, friggebod eller stuga och om du behöver aktivera dig finns det massa saker att göra i närheten: Prova viner, rida, surfa, cykla, paddla kajak med mera.
Annons


Laddar