Annons
Annons


4 inspirerande semesterhus


I fredags slog värmen till i Stockholm och då vill man inget hellre än att fly ut i naturen och slippa trängas bland människor på gator och torg – helst av allt ta en tripp till landet. Eftersom sommaren är på ingång har jag valt ut fyra semesterhus som jag gärna hade spenderat helgen i.

1. Infinitypool utöver det vanliga

När arkitekter bygger sina egna fritidshus blir det spännande. Allt är möjligt! Vinnaren av titeln årets arkitekt i Residence stora formpris 2015, Andreas Martin-Löfs egen glaskub med oändlighetspool är helt magisk!

Annons

Högt beläget på en brant klippa med utsikt över Torsbyfjärden söder om Stockholm har Andreas byggt sig en kub av glas och plywood.  För hela reportaget – kika in här.

2. Avskalad charm i Kapstaden

Granitgrundaren Anett Jormeus startade inredningsbutiken tillsammans med Susanne Liljenberg för 20 år sedan, utan en krona på fickan. I dag finns Granit runtom i hela Sverige och är ett självklart inslag i många svenskars vardagsliv.

Hennes vackra hem i Kapstaden utstrålar just den harmoniska och stilrena enkelhet som utmärker Granits produkter. Se alla bilder från hemmet här.

3. Ett med naturen

Arkitektparet Hjärre-Nettleton har ritat en modern villa mitt i en John Bauer-skog i Dalarna. Tack vare takfönstren och kortändens panoramautblick, fullständigt badar sällskapsytorn i ljus. Här blir man verkligen ett med naturen. Läs om hur byggprocessen gick till här.

4. Provencalskt lugn

Domaine Rabiega är ganska en liten vingård nära Draguingnan i Frankrike som länge varit känd som den ”svenska” vingården i Provence, eftersom gården drivs av svenskar. Förutom det vackra kuperade landskapet och den oslagbara utsikten mot vinodlingarna, finns här en stillhet som är svår att slå. För den som är sugen på att besöka vingården, finns hotellrum att hyra här.

För mer inspiration, spana även in Lauritz-grundarnas vingård i Provence.
Annons


Laddar