Annons
Annons


3 restauranger med magisk interiör


En bra matupplevelse slår det mesta, men alla inredningsintresserade vet att omgivningen är minst lika viktig för att förhöja stämningen. Därför har jag listat tre restauranger i tre olika länder som utmärker sig för sin fantastiska inredning. 

1. Köpenhamns nya Noma

Efter mer än 12 år i Strandgade i stadsdelen Christianshavn i Köpenhamn har den världsberömda restaurangen Noma fått sin första spin-off restaurang i form av 108, med hänvisning till restaurangens adress på Strandgade 108.

Annons

Restaurangen öppnade förra året och ambitionen har varit att ha mer överkomliga priser än de andra restaurangerna i Noma-familjen. Utöver maten som främst är inriktad på danskt kök, så är inredningen verkligen något utöver det vanliga. Se fler bilder och läs mer om vilka som står bakom designen här.

2. Industriell italienare

I Milano hittar vi Carlo e Camilla Segheria, som verkligen är ett i sitt slag. Här sitter man bredvid främlingar och maten är förstklassig men opretentiöst tillagad och serverad. Två lång­­bord flankeras av Jasper Morri­son-stolar på vardera sidorna och den stora hallen lyses upp av stora kristallkronor. Lokalen, som tidigare varit ett sågverk, har fått behålla sitt ruffa begärliga industriutseende. Läs mer om upplevelsen här och få tips på fler grymma restauranger i Milano. 

3. Stockholms-street

18|89 Fast Fine Pizza heter nya Stockholmsrestaurangen som serverar  kvalitetspizza på tre minuter –  i en unik atmosfär där street möter elegans. Här har man kombinerat lyxmaterial som unika marmorskivor och klassiska paneler med betong och contemporary streetart för att få till en internationell känsla. Läs mer om konceptet och maten här.
Annons


Laddar